Ekologiskt öl

Att brygga ekologisk öl kräver en hel del från bryggeriet. Till att börja med måste 95% av råvarorna vara ekologiska. Malten som, tillsammans med vatten, utgör den största delen av ett öl måste med andra ord i stort sett alltid vara ekologisk. Det innebär att malten (som är oftast korn) får höga krav på odling och framställning. Ke...

Ekologiskt öl

Att brygga ekologisk öl kräver en hel del från bryggeriet. Till att börja med måste 95% av råvarorna vara ekologiska. Malten som, tillsammans med vatten, utgör den största delen av ett öl måste med andra ord i stort sett alltid vara ekologisk. Det innebär att malten (som är oftast korn) får höga krav på odling och framställning. Kemiska bekämpningsmedel är till exempel inte tillåtna och inte heller konstgödsel som innehåller kväve. Men förutom att råvarorna behöver vara ekologiska är det mycket annat som också behöver förändras - nya rutiner ska skapas och även hela bryggeriet måste certifieras.

Veganska alkoholdrycker

Vin, öl, cider och sprit klaras med olika metoder för att inte vara grumliga vid försäljning. Dessa metoder innefattar användning av äggvita, husbloss från fisk, gelatin, mjölk m m. 

En del produkter klaras med en lera som heter bentonit. Detta är metoden som föredras av veganer.

Läs mer...

Öl Det finns 9 produkter.

Visar 1 - 9 av 9 artiklar